Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Odborná témata

Externí předseda jako lék na nezájem vlastníků

„Já už na to nemám nervy.“ „Já jsem už na tyhle věci starý (-á).“ „To pořád samá změna, na všechno potřebují papír.“ „Člověk se snaží, dělá to ve svém volnu zadarmo a ještě mu sousedi nadávají.“ Tyto a další věty slýcháme z úst převážně předsedů výborů SVJ. Vyjadřují jejich snahu o to, aby jejich dům fungoval co nejlépe. Současně i povzdech nad neúprosným časem, který bere síly fyzické i duševní. Nad technologickým pokrokem, který přesouvá lidskou komunikaci do oblasti anonymní počítačové sítě. Nad nevděčností části sousedů, kteří jen kritizují, přičemž sami nic nedělají. A v neposlední řadě i nad odpovědností, kterou na ně klade legislativa svým paragrafem 159 v občanském zákoníku. Přitom po nich to pomyslné veslo starosti o bytový dům nechce nikdo převzít!

Aktualizováno (Pátek, 03 Březen 2023 16:10)

Jaké je řešení?

 

Kontrolujte si spotřebu energie a vody

Analýzy spotřeby a nákladu mohou být jednodušší. Techem monitoring nabízí efektivní úsporu času a nákladů.

Lepší přehlednost a nižší spotřeba i náklady. Techem monitoring energie poskytuje kompletní přehled o hodnotách spotřebovaného tepla.

Srovnávejte a ušetřete: na základě vytvořených analýz můžete okamžitě rozeznat nesrovnalosti, dělat uvážená rozhodnutí a lépe využívat potenciálních úspor. Budete moci spolehlivě kontrolovat efektivitu modernizačních opatření.

Monitoring energií

 

Video seriál na téma: Servis a údržba fasády

Dům jsme zateplili, vyměnili okna, opravili střechu a teď máme hotovo. Názor většiny majitelů a obyvatel bytových domů, které prošli rekonstrukcí. Omyl je bohužel pravdou. Pokud chceme, aby náš dům byl ve stále dobré kondici, je nutné pečovat o něj průběžně! Pokud bychom tak nečinili, za pár let budou naše domy ve stavu podobném jako před jejich revitalizací. Bytový dům, obecně stavba, je nekonečný příběh starostlivosti.

Proto jsme pro vás připravili video seriál na téma SERVIS A ÚDRŽBA FASÁDY, který můžete zhlédnout na youtube kanále PND TV. Čistá fasáda není jen estetickou záležitostí, ale má také vliv na zdraví obyvatelů domu. V pětidílném seriálu přinášíme stručné představení problematiky znečištěné fasády, jejím rizikům a způsobům řešení.

Aktualizováno (Úterý, 16 Červen 2020 08:24)

 

Pronájem prostor pro podnikání

Mnoho bytových domů pronajímá své prostory podnikatelským subjektům k výkonu jejich podnikatelské aktivity, často jako provozovnu kadeřnictví či obchod. Další zákon přijatý v legislativní nouzi s ohledem na zmírnění dopadu krize se týká nájmu takovýchto prostor, přesněji povinnosti pronajímatele strpět po určitou dobu neplacení nájmu ze strany nájemce.

Podmínky výpovědi z nájmu z důvodu neplacení

Aktualizováno (Pondělí, 11 Květen 2020 09:37)

Podmínky výpovědi z nájmu

 
Více článků...
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN