Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Bazén za Lužánkami má po opravě nová skla.

27.11.2010| Bazén za Lužánkami má po opravě nová skla.

Opravovaný bazén za Lužánkami láká návštěvníky. Minulý měsíc jich přišlo přes třicet tisíc. Návštěvnost se zvedla víc než dvojnásobně. Bazen za LužánkamiBazén za Lužánkami po čtyřměsíční práci řemeslníků změnil podobu. Má novou fasádu s vyměněnými skly. To vše zhruba za deset milionů korun. I díky tomu do něj chodí plavat daleko víc lidí než v minulosti, kdy chátral.

Město za opravy utratilo všechny peníze schválené v červnu brněnskými zastupiteli. „Dokonce jsme se pustili i do opravy střechy, kterou jsme původně neplánovali. Přibližně na její jedné třetině nyní dělníci dávají nové dřevěné podhledy a vše zakrývají izolační fólií,“ popsal práce vedoucí bazénu Lužánky Richard Elleder ze společnosti Starez Sport. Ta městský bazén od letošního února spravuje.

32 tisíc plavců

Nová vizáž plaveckého stadionu se líbí i lidem. Důkazem jsou čísla shrnující návštěvnost. Opravený bazén přilákal v říjnu dvaatřicet tisíc plavců. „To je téměř dvaapůlkrát víc než byla průměrná návštěvnost na jaře letošního roku,“ spočítal Elleder.

Konec oprav a hlavně výměnu skleněné stěny přivítali všichni plavci. Stěny totiž přes dva měsíce zakrývaly místo skla jen fólie. „Když se venku ochladilo, klesla i teplota vody v bazénu. To bylo nepříjemné. Děti si pak musely rychle odbýt trénink a zmizet do šaten,“ popsala tréninky plavců sportovních tříd Základní školy Arménská trenérka Jana Satrapová. Mezi nepříjemné okamžiky rekonstrukce podle ní patřil i pád jedné skleněné výplně na plochu u bazénu.

Opravy potěšily i skokany. Po uzavření bazénu v Pardubicích, odkud Brno získalo skokanská prkna, je nyní za Lužánkami jediná desetimetrová věž splňující oficiální parametry pro mezinárodní skokanské soutěže.

Zájem o pronájem bazénu nyní projevili i skokani z Vídně. Potvrdila to mluvčí Rakouské federace plavání Julia Wiltschko. „Opravujeme skokanské věže v bazénu Stadthallenbad ve Vídni, proto hledáme jiné možnosti, kde trénovat,“ uvedla Wiltschko.

Kromě skokanů do vody a plavců se na bazén vrací malé děti. Od ledna pro ně v relaxačním bazénu začnou kurzy plavání. Společnost Starez Sport navíc každý měsíc investuje desetitisíce korun do oprav technologií. „Zařízení je staré třicet let, jsou to drahé opravy a přitom je návštěvníci nevidí,“ upozornil Elleder.

Nové sprchy

Na přelomu roku se plavci dočkají navíc nových záchodů a sprch. Kvůli nedostatku peněz se změna bude týkat jen sociálních zařízení pro ženy. „Hlavně, abychom mohly ve sprchách regulovat teplotu vody,“ podotkla návštěvnice Hana Vybíralová.

Přes všechny opravy se podle Elledera nezvýší cena vstupného. Areál navíc bude otevřený i přes vánoční prázdniny a ve sváteční dny. „Návštěvníci musí sledovat naše webové stránky,“ dodal vedoucí.

Opravy bazénu, který město v únoru za devatenáct milionů koupilo, jsou první kapitolou v plánech velkého projektu. Z bazénu má být moderní akvapark, větší a dražší než je ten v Kohoutovicích. Potřebné miliony na stavbu tohoto vodního světa chce Brno získat pomocí spojení peněz města a soukromého investora.


Zdroj: http://brnensky.denik.cz/multimedia/galerie/2620704.html?section=1,3

Aktualizováno (Sobota, 27 Listopad 2010 17:19)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN