Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Brněnská vývojářská firma Beta Control expanduje na americký trh

24. 9. 2015, Brno|

Brněnská společnost Beta Control s. r.o., která se zabývá vývojem řídicích systémů, bude po dobu 18 měsíců prostřednictvím projektu MeoHub USA působit na americkém trhu. Hlavním cílem bude najít obchodní partnery pro produkty z divize čerpacích stanic a také vyhledat společnosti, které by měly zájem využít specializované vývojové kapacity.

Americký trh je malými a středními českými firmami hodnocen jako rizikový, a to především z důvodu vysoké konkurence.
„Vstup na trh, kde nemáme dosud žádné zkušenosti, je finančně velmi náročný a pro naši firmu by byl téměř nemožný. V tom nám podpora společnosti Meopta pomůže, a proto jsme se rozhodli se tohoto projektu zúčastnit. Vsázíme na to, že americký zákazník umí ocenit kvalitu, a tu my umíme," řekl ředitel společnosti Beta Control Radovan Přikryl.
Projekt MeoHub USA českoamerické nadnárodní společnosti Meopta – Optika, s.r.o. si klade za cíl usnadnit malým a středním firmám expanzi na americký trh. Pěti firmám, které v letošním kole projektu zvítězily, proto na své náklady poskytne zázemí v New Yorku v podobě vybavených kanceláří na Long Islandu, administrativní, marketingové a právní podpory a účetní poradenství, a získá tak 20 % podílu ve vlastnictví zúčastněných firem.

Během působení v projektu si chce společnost Beta Control především ověřit svou konkurenceschopnost a zvážit možnosti dalšího působení na americkém kontinentu.
„V New Yorku plánujeme především průběžně mapovat americký trh a aktivně vyhledávat nové obchodní příležitosti v oblasti technologií pro čerpací stanice a oblasti zakázkového vývoje," uvádí zástupce firmy Beta Control pro pobočku v New Yorku Jiří Janich.

Projekt MeoHub USA byl spuštěn na konci roku 2014 a v červenci 2015 uzavřela společnost Beta Control s.r.o. se společností Meopta – Optika, s.r.o. smlouvu o spolupráci. Slavnostní zahájení projektu, kterého se zúčastní i vedení společnosti Beta Control,proběhne v New Yorku 25. září. „Očekávám, že se na slavnostním zahájení blíže seznámíme s vedením společnosti Meopta U.S.A., podíváme se do nových kancelářských prostor, kde bude naše cesta na americký trh začínat, a také budeme informováni o dalším průběhu celého projektu. Zajímavé bude jistě také setkání s ostatními účastníky projektu MEOHUB, kteří budou z počátku v podobné situaci jako naše společnost", řekl Jiří Janich.

 

Převzato: BetaControl, s. r. o. (redakčně nekráceno).

Aktualizováno (Čtvrtek, 24 Září 2015 08:05)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN