Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

TZ

24. 10. 2014|

Bezpečný a chytrý dům

Pro každého z nás představuje domov bezpečnou oázu, do které se rád vrací. A každý si rád užívá zázemí a komfort, který mu domov poskytuje. Společnosti Jablotron a Loxone přichází ve společném  projektu s řešením umocňujícím tuto představu ideálního domova – bezpečný a chytrý dům.



Alarm se stal již běžnou součástí našich domácností a jeho prvořadým úkolem je chránit náš majetek a zdraví. Jak však rostou požadavky a očekávání zákazníků, tak se pochopitelně čím dál více skloňuje i pojem „inteligentní dům“. Inteligentní, nebo chcete-li chytrý dům, znamená komfortní ovládání od automatizovaného ovládání osvětlení, žaluzií a vytápění až po multimédia. Sjednotit ovládání celého domu pod jeden centrální prvek umožňuje Loxone Miniserver. Dochází tak k výměně informací mezi jednotlivými technologiemi, které lze dále využívat a reagovat na více podnětů najednou. Včetně začlenění alarmu.

“Připravili jsme převodník JA-121T, který tvoří můstek našeho alarmu do systémů inteligentní elektroinstalace firmy Loxone. Dochází tak k integraci certifikovaného zabezpečovacího systému a chytrého domu”, vysvětluje Petr Oppenheimer ze společnosti Jablotron.

Díky propojení inteligentních systémů s alarmem lze vytvářet účinnou prevenci narušení objektu. Jakmile dá systém Jablotron signál Loxone Miniserveru, začnou se přehrávat scénáře, které pomohou chránit majetek a odradit případného narušitele. Chytrý dům například okamžitě vytahuje žaluzie v celém domě, začíná blikat světly a spustí audio na maximum. Během toho jsou samozřejmě informování majitelé a především dispečink Bezpečnostního centra Jablotron, které okamžitě vysílá zásahové vozidlo přímo na místo.

Milan Randl ze společnosti Loxone dodává: “Na uvedení převodníku JA-121T na trh jsme dlouho čekali. Nyní jsme konečně schopni nabídnout to nejlepší, co lze na trhu do domácnosti integrovat. Díky naší spolupráci se nám podařilo dostat bezpečnost a komfort bydlení zase o kousek dále”.

 

Aktualizováno (Pátek, 24 Říjen 2014 07:12)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN