Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Společnost OKNOPLAST představuje inovativní trojsklo 4 Xglass

16. 09. 2014|

Trojsklo 4 Xglass dosahuje 74% propustnosti světla, přináší dokonalejší akustickou a tepelnou izolaci a umožňuje konstruovat větší zasklení

Praha, 16. září 2014 – Společnost OKNOPLAST, přední evropský výrobce výplní stavebních otvorů, uvádí na trh inovativní trojsklo 4 Xglass, které bude součástí standardní výbavy oken řady Winergetic Premium i Standard. Trojsklo 4 Xglass přichází hned se čtyřmi vylepšeními – vyšší světelnou propustností, dokonalejší akustickou a tepelnou izolací a možností konstruovat větší zasklení.

 

Nové trojsklo dosahuje parametru propustnosti světla Lt = 74 % (pro srovnání některá standardní skla dosahují úrovně 51-71 %) a jeho koeficient propustnosti sluneční energie je Ug = 54 %. Díky svému složení ze skel s různou tloušťkou činí parametr zvukové izolace trojskla 4 Xglass pro celé okno Rw = 36 dB, zatímco okna se standardním trojsklem mají koeficient Rw kolem 33 dB. Na první pohled malý rozdíl 3 dB vnímá lidské ucho jako snížení hluku o polovinu. Jako příklad takového rozdílu si stačí představit, že byste v jedné místnosti poslouchali hudbu ze dvou reproduktorů se stejným napětím zvuku a pak byste náhle jeden z reproduktorů vypnuli. Podobným příkladem může být i to, když stojíme na ulici, po níž jedou dvě nákladní auta stejnou rychlostí. Nové sklo způsobí dojem, jako by jedno auto „zmizelo“.

Inovační trojsklo 4 Xglass bude součástí standardní výbavy produktové řady Winergetic Standard a Premium, kde bude dosahovat součinitele prostupu tepla Ug = 0,5 W/m²K. V kombinaci s použitím distančního rámečku Warmatec tak celé okno dosáhne parametru součinitele prostupu tepla pro Uw = 0,76 W/m²K.

Složení trojskla ze skel s různými tloušťkami snižuje jeho celkovou váhu, což umožňuje konstruovat větší rozměry a zároveň prodlužuje životnost kování.

Fotografie trojskla 4 Xglass v oknech Winergetic ke stažení zde.

Logo | Fotogalerie | Web | Facebook | YouTube

Pro více informací kontaktujte:

Šárka Bláhová

PRAM Consulting s.r.o.

T: + 420 224 913 000

M: + 420 734 428 603

E: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

O společnosti OKNOPLAST

OKNOPLAST je dynamicky se rozvíjející firma s vybudovanou pozicí lídra na evropském trhu v oboru plastových a hliníkových oken. Nabízí plastová okna a dveře, hliníkové konstrukce, okna a venkovní dveře, rolety, příslušenství k oknům a v neposlední řadě odborné poradenství přizpůsobené individuálním potřebám zákazníků. OKNOPLAST je od roku 2012 top sponzorem italského fotbalového klubu Inter Milán a od roku 2013 sponzoruje také francouzský Olympique Lyon.

Firma OKNOPLAST vznikla v roce 1994 na základě zkušeností s výrobou moderních plastových oken a s využitím hlubokých znalostí jak tohoto odvětví, tak situace na trhu. V průběhu prvních deseti let své existence si společnost vybudovala postavení solidní značky a zařadila se mezi přední evropské výrobce plastových oken a dveří. V roce 2012 činil prodej firmy téměř více než jeden milion okenních jednotek. Podnik se skládá z výrobních hal s celkovou plochou 38 100 m2, moderních kancelářských budov, skladovacích a manipulačních ploch. OKNOPLAST v současné době zaměstnává kolem 1200 lidí.

Více o nadčasových oknech, dveřích, roletách, hliníkových produktech a řešeních pro zimní zahrady na www.oknoplast.cz.

Aktualizováno (Úterý, 16 Září 2014 14:47)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN