Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Aktuality dvacáteho týdne 2013

17.5. 2013|

Pozvánka na den otevřených dveří pasivních domů

Daň z převodu nemovitosti bude platit patrně kupující

Městské zahradničení: Pěstujte zeleninu na balkóně nebo parapetu

Na rekonstrukce a opravy panelových domů půjde víc peněz. Poslanci totiž dnes schválili navýšení rozpočtu programu Panel 2013+ o 500 milionů korun. Pro hlasovalo 104 přítomných poslanců napříč politickými stranami, proti nebyl nikdo. Už dříve návrh Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) odsouhlasila také vláda.

„Dopad na státní rozpočet to nebude mít žádný, jde o naše peníze, které fyzicky máme na svém účtu," řekla před časem mluvčí SFRB Jana Marešová.

Fond začal žádosti do nového programu Panel 2013+ přijímat letos 11. ledna, počáteční rozpočet programu byl 210 milionů korun. Hned na začátku ale bylo jasné, že to stačit nebude. Na konci minulého týdne SFRB evidoval 78 žádostí v požadované výši úvěrů 372,9 milionu korun. Úvěr má v současnosti přislíben 36 žadatelů, kteří chtějí celkem 191,5 milionu korun. „Dostali příslib úvěru. Nyní se tito žadatelé musí vyjádřit, zda s našimi podmínkami souhlasí a úvěr opravdu chtějí. Teprve pak budou úvěr čerpat," vysvětlila Marešová. Žadatelé podle ní chtějí úvěr nejčastěji využít na zateplení budovy, výměnu oken a výměnu nebo opravu balkonů. Úvěrovou smlouvu vedení fondu dosud uzavřelo se čtyřmi zájemci, kteří dostanou celkem 18,3 milionu korun.

Žádosti o úvěr mohou podávat vlastníci bytového fondu, tedy právnické i fyzické osoby, města a obce, družstva a společenství vlastníků jednotek. Úvěr lze využít pro opravy poruch domů, pro snížení energetické náročnosti domů, modernizaci bytových jader či opravy společných prostor.

Nízkoúročené úvěry bude poskytovat přímo SFRB. Úrok bude fixován po celou dobu splácení, kterou je možno sjednat až na 30 let, a úvěr může krýt až 90 procent výdajů. Žadatel musí podat žádost před zahájením stavebních prací a minimálně po dobu pěti let dům musí sloužit k bydlení.

Program Panel 2013+ navazuje na předchozí Panel a Nový Panel, které fungovaly 11 let. Díky programům bylo v panelových domech opraveno zhruba 400.000 bytů.

Zdroj Denik.cz

Aktualizováno (Čtvrtek, 23 Květen 2013 12:15)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN