Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Výhodně uložené peníze? Už ne zlato, ale byty

18.09.2011|
Po velkých turbulencích spojených s nejistotou na finančních trzích se velká část investorů opět začala zajímat o jistější komodity s nižšími cenovými výkyvy.
altK nejvýhodnějším a nejbezpečnějším v dnešní nejisté době tak opět patří nové byty, u kterých jsou ceny na dně a lze očekávat jejich pozvolný růst.

„V období ekonomické recese se určitě vyplatí úspory uložit do nemovitostí se spolehlivou a stabilní hodnotou. V podstatě nulové riziko znehodnocení a budoucí výnosy zaručují kvalitní novostavby v atraktivních lokalitách," zdůrazňuje Jan Zámostný z firmy GFL, která se zabývá řízením developerských projektů. Podle analýz se dnes roční výnosnost nového bytu na dobré adrese pohybuje nad hranicí pět procent. Jde tak o jeden z hlavních investičních nástrojů s jedinečnou příležitostí na krizi vydělat.

Je proto logické, že také na Královéhradecku realitní kanceláře a developerské firmy zaznamenávají růst zájmu klientů o byty v atraktivních lokalitách. V kurzu jsou moderní bytové areály nabízející nadstandardní moderní životní styl a vysokou kulturu bydlení v klidném prostředí s důrazem na bezpečnost a ekonomickou výhodnost. „Příkladů je v regionu dost. Dobře třeba udělal ten, kdo si pořídil byt v hradecké Rezidenci Park Třebeš. Potvrzením kvalit tohoto projektu je jeho nominace do letošní soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje," říká Zámostný.
DPH může nové byty zdražit

Hlavní vlna sháňky po novostavbách je ovšem teprve před námi. Kromě aktuálně příznivých cen se totiž do hry dostává blížící se termín zvýšení spodní sazby DPH. Od 1. ledna 2012 tak může dojít ke skokovému zdražení nových bytů.

„S postupem informovanosti veřejnosti o zvýšení DPH u novostaveb lze výraznější růst poptávky do konce roku skutečně očekávat. Pro lidi, kteří o vlastním bydlení uvažují, by to mohl být poslední impuls k finálnímu rozhodnutí," souhlasí Jan Zámostný ze společnosti GFL. V této souvislosti ale varuje před unáhlenými či špatně promyšlenými nákupy s tím, že skutečnou jistotu výhodně uložených peněz zaručují novostavby umístěné v klidných okrajových částech měst, avšak kousek od centra, s dobrou dopravní obslužností a občansko-sociální vybaveností. Ekonomickou výhodnost bydlení ovlivňují také technický stav vybavení nového bytu, kvalita stavebních prací a další faktory.

Autor: Roman Rohlena

Zdroj: http://bydleni.denik.cz/trendy/vyhodne-ulozene-penize-uz-ne20110913.html

Aktualizováno (Neděle, 18 Září 2011 17:02)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN