Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Nové termíny kurzu "Navrhování pasivních domů" na jaře 2011

2011.01.16| Nové termíny kurzu "Navrhování pasivních domů" pro jaro 2011 jsou již připraveny. Nezbývá již nic jiného než se přihlásit a zúčastnit se.
Stále se zvyšující zájem o výstavbu pasivních domů nutně potřebuje zkušené odborníky, kteří mohou uspokojit zájmy svých klientů. Ti však v České republice chybí. Centrum pasivního domu vypisuje nové termíny desetidenního kurzu "Navrhování pasivních domů". Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!

Veřejnost začíná více slyšet na úspory energií a snižování nákladů na provoz budov. Výstavba novostaveb v pasivním standardu je od dubna minulého roku zahrnuta v dotačním programu "Zelená úsporám". I díky němu se zvyšuje zájem lidí o pasivní domy. Architekti a projektanti, kteří ještě s navrhováním pasivních domů nemají zkušenosti, nebo odborníci ve stavebnictví, kteří si chtějí upevnit roztříštěné informace, tak mají jedinečnou příležitost přihlásit se na 80ti hodinové školení o kompletní problematice navrhování pasivních domů.

Kurz je rozdělen do 4 navazujících modulů, které je možno absolvovat samostatně, celková délka je zmíněných 80 vyučovacích hodin. Kurz obsahuje všechny tematické okruhy, důležité pro záruku kvality stavby a poskytuje užitečné rady od první skici až po finální realizaci projektu pasivního domu. Mezi probírané okruhy patří architektonické a konstrukční řešení, obálka budovy, tepelné mosty, neprůvzdušnost, větrání a vytápění, výpočet energetické náročnosti a optimalizace návrhu pomocí nástroje PHPP, realizace stavby a ekonomika.

V rámci desetidenního kurzu je vhodným způsobem kombinována teorie, cvičení a praktické ukázky s možností exkurze do pasivních domů tak, aby absolventi získali ucelenou představu o problematice pasivních domů. Kurz je akreditován v rámci programu celoživotního vzdělávání ČKAIT (program je hodnocen 3 kreditními body) a v rámci celoživotního profesního vzdělávání ČKA. Účastníci získají certifikát Centra pasivního domu o absolvování školení.

Kurzy jsou pořádány v rámci mezinárodního projektu CEPH (Certified European Passive House Designer). Cílem projektu je vytvořit databázi architektů a projektantů, kteří budou držiteli evropského certifikátu. Proškolení architekti a projektanti budou schopni navrhovat budovy s ohledem na jejich energetickou náročnost a optimalizaci nákladů, přičemž zároveň nabídnou uživatelům zvýšenou kvalitu a vnitřní komfort. Absolventi budou také plně připraveni na složení zkoušky pro získání certifikátu "Certified European Passive House Designer". Držitelé certifikátu jsou zapsáni do celoevropské databáze projektantů pasivních domů.

Termíny a program:

1. část - Obálka budovy (1. den Úvod (širší souvislosti, historie, motivace, výhody), základní principy, příklady postavených domů; 2. den Obálka budovy, konstrukce, izolace, tepelné mosty - základy; 3. den Neprůvzdušnost, termografie, praktické ukázky; 4. den Výplně otvorů)

  • 26.1. - 29.1.2011, Praha
  • 15.2. - 18.2.2011, Brno
  • 22.3. - 25.3.2011, Praha

2. část - Vytápění a větrání (5. den Větrání, teplovzdušné vytápění; 6. den Vytápění, rozvody)

  • 9.2. - 10.2.2011, Praha
  • 3.3. - 4.3.2011, Brno
  • 28.4. - 29.4.2011, Praha

3. část - PHPP, TNI (7. den Výpočet energetické náročnosti budov dle PHPP a TNI, podmínky programu Zelená úsporám; 8. den Workshop - výpočet energetické náročnosti budov dle PHPP)

  • 11.2. - 12.2.2011, Praha
  • 17.3. - 18.3.2011, Brno
  • 5.5. - 6.5.2011, Praha

4. část - Závěr (9. den Stavby občanské vybavenosti, vedení stavby a kontrola kvality; 10. den Ekonomika, opakování a prohloubení)

  • 31.3. - 1.4.2011, Brno
  • 12.5. - 13.5.2011, Praha

Bližší informace a přihlášení na www.pasivnídomy.cz.

Zdroj:

http://stavba.tzb-info.cz/pasivni-domy/7068-nove-terminy-kurzu-navrhovani-pasivnich-domu-na-jare-2011


Aktualizováno (Sobota, 15 Leden 2011 11:03)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN