Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Jak snížit zbytečné výdaje? Otázka, která trápí většinu bytových domů

Zapsaný spolek Pro náš dům ve spolupráci s Teplárny Brno, a. s., připravil pro zájemce z řad bytových domů vzdělávací seminář, který se věnoval otázkám jak šetřit náklady za vytápění a ohřev vody a jak lze výrazně snížit celkovou spotřebu energie v bytovém domě. Seminář byl pro všechny zúčastněné zdarma a v jednom odpoledni nabídl sérii přednášek, které se věnovaly problematice snižování nákladů v bytovém domě. Mezi posluchači byli zejména zástupci společenství vlastníků a bytových družstev a zástupci správcovských organizací. Celkem se semináře zúčastnilo 70 posluchačů, kteří využili možnost diskutovat o nabízených tématech a konzultovat své problémy na místě přímo s odborníky.

alt

K ožehavým tématům patřila i nová pravidla pro letošní rozúčtování tepla a teplé vody, které se řídí novou legislativou. „Legislativa rozúčtování je opravdu dosti složitá a řada lidí v ní dosti tápe, proto se snažíme provádět osvětu. Snažíme se pomáhat lidem, kteří spravují chod bytového domu, aby pochopili tato nová pravidla a lépe se tak v problematice orientovali.“ říká Ing. Jiří Zerzaň z Asociace rozúčtování tepla a teplé vody, který se semináře účastnil jako přednášející.

Podobné motivace má i spol. Teplárny Brno, která se snaží získávat od svých odběratelů pomocí tohoto semináře zpětnou vazbu, aby se mohli přizpůsobovat požadavkům svých zákazníků. „Posluchači řeší zejména legislativní změny, my se těmto změnám věnujeme a nabízíme jim podporu. Dalším ožehavým tématem je i to, že Teplárny Brno od roku 2009 přestavují celé město z páry na horkou vodu, což s sebou nese jistá úskalí jak po stránce odběratelské, tak i uživatelské, neboť se tyto změny dotýkají dopravy po městě i omezení dodávek tepla, a z toho vyplývá i velké množství dotazů, které se snažíme s veřejností komunikovat.“ dodává obchodní ředitel Ing. Vlastimil Sucháček.

„Pro náš dům organizuje velké množství seminářů, které mají společnou jednu věc: snaží se lidem vysvětlit, že se mají o své domy starat a že dům, není pouze byt. K tomu aby dům fungoval a plnil svou funkci, bezpečného, moderního a ekonomického bydlení, je potřeba se o něj řádně starat. A naším cílem je poskytovat aktuální informace, upozorňovat na možná úskalí a problémy, které mohou nastat a to vše se snažíme našim posluchačům předávat ve srozumitelné formě“ dodává předseda spolku Petr Němec.

 

 

Aktualizováno (Středa, 05 Duben 2017 13:18)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN