Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Udělejte snadné a správné rozhodnutí!

Pořiďte si plastová okna a dveře se systémem KBE 76, Kömmerling 76 a TROCAL 76

 

Za aktuálního stavu techniky je titulek zcela na místě. Těžko najdeme okenní a dveřní profil s tloušťkou jen 76 mm, který propouští teplo pouze na úrovni Uf = 0,82 W/(m2K), tj. lépe, než izolační dvojsklo. Ještě více zaujme šíře jeho využití. Lze ho osadit dvojsklem i trojsklem. Profil můžeme použít pro výměnu starých oken v bytových domech i tam, kam se tlusté, „pasivní“ profily nevejdou.

Uvedené hodnoty je dosaženo kombinací profilu s hliníkovou funkční skořepinou AluClip Pro, krycím rámem vyplněným pěnou a křídlem se středovým těsněním. S dorazovým těsněním se „účko” zhorší na stále výbornou hodnotu Uf = 0,93 W/(m2K). I bez skořepiny stojí však tepelné hodnoty tohoto profilu za pozornost. S běžným dorazovým těsněním docílíme hodnoty Uf = 1,1 W/(m2K), se středovým těsněním pak Uf = 1,0 W/(m2K).

Nový profil zásluhou větší drážky pro uložení dvojskla i trojskla umožní větší izolační vlastnosti. S izolačním dvojsklem o součiniteli prostupu tepla Ug = 1,1 W/(m2K) docílíme prakticky téže hodnoty i pro celé okno, tzn. Uw = 1,1 W/(m2K). Při použití trojskla o součiniteli prostupu tepla Ug = 0,5 W/(m2K) docílíme hodnotu Uw až na úrovni 0,73 W/(m2K).

Totožné profily, jak konstrukčně, tak i co se týče bohaté barevné škály, lze zakoupit pod obchodními značkami KBE 76, KÖMMERLING 76 a TROCAL 76 německého výrobce plastových profilů profine GmbH /International Profile Group/. Je to vůbec nejvýznamnější inovace tohoto výrobce profilů za posledních 15 let a první velký krok v rámci firemní ofenzívy v programu produktů. Jejím výsledkem je maximální tepelná izolace v oblasti tzv. standardních oken, k tomu úzké pohledové profily pro velké skleněné plochy a solární zisky, použití nejmodernějších funkčních zasklení do 48 mm a konečně i efektivní konstrukce pro snadné zpracování.

Proč právě 76 mm?

Konstrukční hloubka 76 mm je vhodná pro rekonstrukce a výměny oken v bytových domech i pro novostavby. Nabízí skvělé izolační hodnoty profilu v kombinaci s úzkými pohledovými šířkami, možnosti upevnění skel o velké tloušťce a celkově inteligentní konstrukci. To také zaručuje okno s prvotřídní energetickou účinností.

Pestrost řešení, možností a vzhledu

Systém 76 může konkurovat dokonce systémům s konstrukční hloubkou 80 až 85 mm, které však mají nevýhodu, že při rekonstrukci často způsobují problémy s napojením do stávající konstrukce zdiva či panelu. S novou generací profilů Systému 76 tak profine GmbH nastavuje u standardních systémů zcela nová měřítka.

Systém 76 je použitelný pro okna a domovní a balkonové dveře. Zahrnuje více než 50 geometrií profilů a příslušenství. Kromě toho jsou k dispozici četné upgradované technologie pro realizaci mimořádných požadavků na design a statiku, například kombinace materiálů s hliníkovými obkladovými profily a zdvojeným křídlem „AddOn” profine. Výhodou je také široká nabídka barevných dekoračních fólií a zamýšlené dodávání profilů nového systému s inovativním povrchem „proCoverTec”.

Závěr

Systém 76 přináší rozsáhlé výhody také z provozně ekonomického hlediska. Díky modulární konstrukci s vysokou kompatibilitou ohledně zasklení, výztužných vložek a vedlejších profilů umožňuje systém prováděcím firmám jednoduché zpracování a komfortní logistiku. Montáž usnadňuje inovované upevnění a snížení zatížení. A Vám koncovým zákazníkům přináší Systém 76 to hlavní: šťastný pocit z dobré investice.

 

Autor: RNDr. Jiří Hejhálek / publikovaný na serveru www.stavebnictví3000.cz/; upravil Ing. Miroslav Hybler , profine GmbH.

Kontakt : profine GmbH, Mülheimerstrasse, 53840 Troisdorf (Německo), tel.: +420 602 217 431, miroslav.hybner(zavinac)profine-group.com

www.kbe.cz , www.koemmerling.cz , www.trocal.cz

Kontakt na prováděcí firmy naleznete na: http://www.idealniokna.cz/vyrobci.aspx

Aktualizováno (Středa, 07 Březen 2018 11:05)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN