Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Plastové dveře - Pramos

Plastové dveře - základní informace

Váš prohlížeč nepodporuje Flash nebo Object.

Plastové dveře jsou uvedeny záměrně samostatně. Určitě patří neodmyslitelně ke kompletní nabídce plastových výplní stavebních otvorů, ale jsou na ně kladeny přece jen odlišnější požadavky než na plastová okna.

Základním požadavkem je nutná větší robustnost celkové dveřní konstrukce, použitých profilů včetně jejich výztuh, kování a ostatních prvků. Jejich detailní popis naleznete v jednotlivých kapitolách, které o vchodových dveřích pojednávají.

Další velmi zásadní rozdíl oproti oknům je nutnost využití obojího směru otvírání. Zatímco u oken je směr otvírání dán jednoznačně dovnitř místnosti, u dveří musí být zachována možnost volby otvírání buď dovnitř nebo ven. To nelze zajistit pouhým otočením základním profilů, ale vyžaduje dvě konstrukčně odlišná provedení dveřních křídel provedených tak, aby demontáž dveřní výplně pomocí zasklívacích lišt byla možná pouze z vnitřní strany dveří.

V naší nabídce najdete dveře otvíravé jak dovnitř, tak ven. Výběr směru otvírání podle místa zabudování dveří, jejich funkce a dispozičního rozmístění závisí jen na Vás.

Profilový systém je základní konstrukční prvek jak oken tak i dveří. Prvek, který také dveřím dává charakteristický tvar i rozměry. Pro jejich výrobu je použita dveřní část profilového systému HORIZONT PS® penta plus v pětikomorovém provedení, se stejnou stavební šířkou, stejným tvarem i základními rozměry. To dává možnost konstrukčně spojit okna se dveřmi při zachování stejného vzhledu obou prvků.

Robustnější konstrukce umožňuje osazení rámů a křídel dveří výztuhou s větší pevností, která zaručí hotovým dveřím požadovanou pevnost a tuhost. Na obrázcích je znázorněn řez dveřní sestavy HORIZONT PS® penta plus společně s popisem. Pětikomorová konstrukce opět zaručuje vynikající tepelně izolační vlastnosti. U dveří je celkový součinitel prostupu tepla UD = 1,20 W.m-2.K-1 při použití dveřní výplně, rámová sestava pak dosahuje hodnoty Uf = 1,24 W.m-2.K-1.

Při použití 40mm výplní nebo při skládaných výplních s trojsklem lze dosáhnout prostupu tepla celých dveří UD od 0,95 do 0,87 W.m-2.K-1.

U dveří je standardně použito hliníkového prahu s přerušeným tepelným mostem, který zaručuje požadovanou tuhost a výrazně omezuje prostup tepla v tomto kritickém bodě kompletních dveří. Profil prahu umožňuje montáž 3 cm pod úroveň konečné podlahy. V případě nutnosti montáže na čistou výšku podlahy lze použít práh v nízkém provedení, který se ukotví za pomocí vrutů do podlahy.

Popis základních konstrukčních charakteristik dveřního profilového systému HORIZONT PS® penta plus:

 

Popis základních konstrukčních  charakteristik dveřního profilového systému HORIZONT PS penta plus

 

  1. práh - materiál Al, provedení s přerušeným tepelným mostem. dodáván výhradně v moderním eloxovaném designu
  2. křídlo - pětikomorová konstrukce, svary v rozích zesíleny kvůli bezpečnosti a tuhosti svařovacími rohy
  3. výztuha - materiál Al u kliky Fe, masivní profil pro dostatečnou tuhost křídla
  4. těsnění - dorazové provedení, materiál silikon
  5. dveřní výplň - možnost použití dveřní výplně (u barevných provedení s vnitřním výztužným plátem), ornamentního skla nebo lamely výplně.

 Zdroj: PRAMOS, a.s. - www.pramos.cz

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN