Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Plastová okna - základní charakteristika výrobku

Plastová okna dodávaná společností PRAMOS, a.s. jsou vyrobena pouze z komponent, které splňují nejnáročnější současné požadavky na tento stavební výrobek. Při jejich výrobě je použito moderního strojního vybavení, které zajišťuje maximální kvalitu a přesnost výrobků. Plastová okna jsou dodávána výhradně z vlastního plastového profilového systému HORIZONT PS® penta plus, který patří v současné době ke špičce na trhu vícekomorových profilů. Jeho vývoji a konstrukci se po dlouhou dobu věnuje ve společnosti PRAMOS, a.s. tým předních odborníků z oblasti extruze profilů, výroby i montáže oken.

Dalším důležitým parametrem je volba správného zasklení, které dotváří celkovou tepelnou a akustickou pohodu za Vašimi okny.

Plastová okna samozřejmě musí být dobře, přesně a snadno ovladatelná. Proto je na plastových oknech PRAMOS použito pouze špičkové kování firmy WINKHAUS, německé firmy se 150 letou tradicí v tomto oboru.

Poslední důležitou součástí dodávky plastových oken je jejich správné zabudování, které zajišťují pouze pracovníci proškolení z nejnovějších postupů a technologií montáží otvorových výplní.

Plastová okna - základní technické parametry a ukazatele kvality

Jako základní porovnávací veličina pro plastová okna je udávám jejich celkový tepelný prostup Uw (W.m-2.K-1). Tato hodnota se skládá ze dvou základních veličin a to tepelného prostupu rámu Uf a tepelného prostupu skleněné výplně Ug. Hodnoty týkající se tepelného prostupu lze změřit jak laboratorně tak doložit výpočtem. Pro posouzení či porovnání jednotlivých typů plastových oken je potřeba srovnávat stejné parametry, které každý výrobce musí deklarovat ve své dokumentaci kvality.

Plastová okna - akustika. Další základní vlastností je hodnota vzduchové neprůzvučnosti Rw. Tuto hodnotu je možné změřit pouze laboratorně a je z velké části závislá na použitém typu zasklení. Výrobky se dělí do několika tříd dle dosažené hodnoty Rw. Vyšší třída značí větší zvukový útlum a tím i lepší akustické parametry celeho okna.

Jako další parametry otvorových výplní jsou posuzovány jejich odolnost proti zatížení větrem, odolnost proti zatékání při vystavení statickému i dynamickému tlaku, spárová průvzdušnost čili množství infiltrovaného vzduchu vztaženého na jednotkovou délku funkční spáry. Obecně platí čím menší spárová průvzdušnost, tím těsnější okno.

Aktualizováno (Sobota, 24 Duben 2010 07:49)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN