Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Změna: Daň z nemovitosti je od ledna zjednodušena

06. 01. 2013| 

S účinností od 1. 1. 2013 budou majitelé nemovitostí vyplňovat a podávat pouze jedno daňové přiznání za všechny své nemovitosti na území jednoho kraje. 

Ilustrační foto Autor: Petr LuniaczekS tím souvisí i sloučení stávajících spisů k dani z nemovitostí do spisu jediného. Poplatník bude v rámci konkrétního kraje spadat pod jedno územní pracoviště finančního úřadu, kde má místo pobytu (u fyzické osoby), nebo sídlo (u právnické osoby).

„Další možné varianty, tedy například příslušnost k územnímu pracovišti při vlastnictví nemovitostí mimo kraj jsou jednak k dispozici na internetových stránkách české daňové správy http://cds.mfcr.cz a samozřejmě u všech správců této majetkové daně. Také úhradu provedou majitelé nemovitostí jedinou platbou. Pokud nedojde oproti zdaňovacímu období 2012 ke změně ve vlastnictví nemovitosti, není třeba provádět žádný úkon či podávat daňová přiznání, přesuny spisů si zajistí správce daně. Stejně jako v minulých létech bude správce daně rozesílat složenky, kde bude jednak uvedena celková daňová povinnost v rámci kraje a dále i nové bankovní spojení pro úhradu daně," uvedl Jiří Kotous, zástupce ředitelky Finančního ředitelství v Ústí nad Labem, jehož působnost posledním dnem roku 2012 skončila.

Od nového roku totiž v souvislosti s nabytím účinnosti zákona o Finanční správě České republiky došlo k rozsáhlé reorganizaci české daňové správy.

Stávající soustava územních finančních orgánů je od 1. 1. 2013 nahrazena orgány finanční správy, které bude tvořit Generální finanční ředitelství, Odvolací finanční ředitelství se sídlem v Brně, 14 finančních úřadů umístěných v krajských městech a Specializovaný finanční úřad s celorepublikovou působností. Tudíž například vznikl Finanční úřad pro Ústecký kraj a Finanční úřad pro Liberecký kraj.

Součástí Finančního úřadu pro Liberecký kraj bude 10 územních pracovišť, zřízených ze „zanikajících" finančních úřadů v Libereckém kraji. Součástí Finančního úřadu pro Ústecký kraj bude 15 územních pracovišť v Ústeckém kraji.

(ro)

Autor: Redakce Deník

Zdroj: http://www.denik.cz/trendy/zmena-dan-z-nemovitosti-je-od-ledna-zjednodusena-20130102-k9y1.html

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN