Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Volby zkončili, nic nekončí, mělo by začínat!

21. 10. 2012| 

ČSSD jak v krajských volbách, tak v doplňkových volbách do senátu zvítězila. Komunisté výrazným způsobem posílili! ODS se tváří, jako by se nic nedělo a standardně komunikuje nutnost prohry, protože je nositelem správného postupu. Vítězství rozumu, nebo zdvižený prst pro vládnoucí garnituru?

ČSÚ zveřejnil oficiální výsledky do krajských voleb. V celorepublikovém součtu ČSSD získala 23,6 procenta hlasů, komunisté 20,4 procenta, ODS s 12,3 procenta. KDU-ČSL, v různých krajských koalicích, dosáhla v součtu na 9,9 procenta hlasů a TOP 09/STAN získala 6,6 procenta hlasů. Žádná další strana nepřekročila v celorepublikovém součtu pět procent.

V senátu výrazně posílila ČSSD a to až do úrovně levicové ústavní většiny. ODS přišla o devět křesel.

Celkem se voleb do krajů zúčastnilo 36,9 %, kteří mají v našem státě volební právo. Druhé kolo do senátu bylo z pohledu účasti voličů propadákem. Účast pod dvacet procent, patří mezi tu nejnižší!

Osobně si myslím, že výsledky voleb jsou velmi špatnou známkou pro všechny naše politiky! Většina občanů naší republiky dává v prvním kole svůj nesouhlas v podobě neúčasti. Podle mého názoru je to nejhorší varianta, kterou můžeme zvolit.

Demokracie je totiž velmi náročná věc. Pouhá účast ve volební místnosti nestačí. Součástí každého lidského konání je kontrola. Bez ní nemůžeme vědět co se děje, kam kráčíme, co nás čeká a jak se na změny připravit.

Každý z nás má „svého“ poslance, senátora, zástupce v kraji a obci. Víme, jak pracují? Nespoléháme pouze na informace z medií, o kterých všichni víme, že velmi často s cílem navýšení prodeje informace zkreslují?

Kolikrát jste se byli podívat na průběh zastupitelstva ve vaší obci? Podali jste oficiální připomínku, výzvu k tomu co se děje okolo vás? Nebo pouze, tak jako v dobách dávno minulých, nadáváte a spokojili jste se s tím, že „se nedá nic dělat?“

Přiznám se, že i já jsem se o své okolí a dění zajímal spíše ústní kritikou při různých setkáních. Sám radím, a nerad bych se dostal do pozice výroku: „Káže vodu, pije víno“.

Výsledky voleb mne přesvědčili, je nutné zvednou se ze židle a jít na zastupitelstvo, za svým poslancem či senátorem.

O svých postřezích vás budu informovat. Věřím totiž, že nás bude víc a víc a tímto způsobem budeme schopni aktivně ovlivnit a hlavně začít řídit „své“ politiky. Vždyť jsou to vlastně naši zaměstnanci, jsou přece placeni z našich daní. A dobrý zaměstnavatel zná své zaměstnance a řídíje.

Běžte se i vy zajímat aktivně o své dění okol nás! Napište mi na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript své poznatky, postřehy, neúspěchy a pevně věřím i úspěchy.

O tom jak se na takováto setkání připravit napíši v některé z dalších aktualit.

Autor: PeN

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN