Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Firmy už letos vyčerpaly deset miliard korun z Operačního programu Podnikání a inovace

16. 09. 2012|

Firmy v letošním roce vyčerpaly z OPPI již deset miliard korun.
Celkem tak MPO podpořili české, a to zejména malé a střední podnilatele částkou, která převyšuje 36 miliard korun.

Na svých účtech tak mají firmy už více jak třetinu z celého operačního programu, který dohromady nabízí přes 90 miliard korun. Další prostředky jsou přitom už přislíbené konkrétním podnikatelům a čekají jen na to, až firmy své projekty dokončí.

"V rámci dotačních programů má podporu přislíbenou více než 7 650 projektů. Celkem jim byla schválena podpora v hodnotě bezmála 66 miliard korun," zdůraznil ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba a dodal: "V letošním roce bylo z Operačního programu Podnikání a inovace na konta žadatelů vyplaceno deset miliard korun a průměrné měsíční čerpání tak převyšuje jednu miliardu."

V roce 2012 se daří znatelně zvyšovat objemy prostředků proplácených příjemcům dotací. "Zatímco v loňském roce čeští podnikatelé získali zhruba 10,7 miliardy korun, cílem pro letošní rok je financovat kvalitní projekty ve výši 15 miliard korun. Dosavadní průběh čerpání naznačuje, že stanovený cíl bude naplněn a díky permanentnímu úsilí stabilního týmu Řídícího orgánu budou moci čeští podnikatelé všechny finanční prostředky operačního programu včas vyčerpat. Neustále proto také pracujeme na odstraňování administrativních překážek, upřesňování pravidel a na zefektivňování veškerých procesů," uvedl Martin Frélich, náměstek pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje ministerstva průmyslu a obchodu.

Zájem podnikatelů o dotace z Operačního programu Podnikání a inovace stále akceleruje. Formou plné žádosti o podporu z tohoto programu zatím požádalo 13,5 tisíce podnikatelských projektů v hodnotě bezmála 137 miliard korun, čímž se OPPI řadí mezi nejúspěšnější programy. "Rozsáhlá agenda operačního programu klade velké nároky na systém administrace. Zejména díky elektronizaci dokumentů se významně zjednodušily a urychlily veškeré procesy, počínaje žádostmi o dotace až po jejich vyplácení," řekl ředitel sekce fondů EU, Petr Očko s tím, že velkým přínosem při čerpání prostředků z OPPI je aplikace eAccount, která umožňuje jednoduchou a rychlou elektronickou komunikaci s žadateli v průběhu celého procesu administrace projektů.

Operační program Podnikání a inovace v období 2007—2013 rozdělí mezi podniky 3,67 miliardy euro, tedy přes 90 miliard korun. Většina jeho programů se zaměřuje na podporu zejména malých a středních podnikatelů.

Vedle podpory inovativních projektů operační program pamatuje i na cílenou pomoc ekonomicky slabším regionům České republiky. O dotaci mohou požádat podniky, které své projekty realizují mimo území hlavního města Prahy. Řídícím orgánem OPPI je Ministerstvo průmyslu a obchodu, zprostředkujícím subjektem pro dotační tituly OPPI je Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Autor: Veronika Forejtová tisková mluvčí
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Zdroj: www.mpo.cz


 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN