Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Jak chránit svůj majetek

02. 06. 2012| 

Uvádět příjmení v množném čísle na zvonku a schránce, při odjezdu na dovolenou nenechávat zatažené závěsy, to jsou jednoduchá opatření, kterými se může předejít vykradení domu či bytu. Praktickému zabezpečení majetku se bude věnovat veletrh zabezpečení a požární ochrany PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012, který se uskuteční 5. až 7. června 2012. 

Cílem veletrhu je seznámit laickou i odbornou veřejnost s moderními technologiemi v oblasti mechanických i elektronických zabezpečovacích systémů, elektrické požární signalizace a ochranných zařízení,“ vysvětlila na tiskové konferenci ředitelka odboru prevence kriminality Jitka Gjuričová. Upozornila, že návštěvníkům veletrhu bude jak ze strany Ministerstva vnitra, tak i policie poskytnuto odborné poradenství z oblasti ochrany majetku.
 
Odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra již léta realizuje program Bezpečná lokalita, v rámci něhož poskytuje zejména základní informace o zabezpečení majetku, o zásadách bezpečného chování, kontaktech na policejní preventivní poradenská místa a zprostředkovává informace o certifikované technice. „Projekt také podporuje dobré sousedské vztahy,“ dodala Jitka Gjuričová s tím, že tento druh prevence, který slouží bezpečnosti komunity, je také běžný v zahraničí.
 
Během tiskové konference byl také představen projekt Cechu mechanických zámkových systémů „Bezpečná země“, nad kterým nově převzal záštitu odbor prevence kriminality. Cílem tohoto projektu je informovat v co nejširším měřítku veřejnost o všech možných způsobech zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů. „Je to projekt, který se věnuje zámkovým systémům, které jsou jak nejdostupnější pro lidi, tak jim lidé nejvíce rozumí. Je to také jedno z nejlevnějších technických zabezpečení obytných objektů,“ upřesnila ředitelka odboru prevence kriminality.
 
Právě v nastávajícím období letních prázdnin, kdy majitelé odjíždějí z bytů a rodinných domů na rekreaci, upozorňuje policie občany na zvýšené riziko krádeží vloupáním do jejich objektů.
Do rekreačních objektů pak dochází k vloupání zejména v zimě, kdy pachatelé využívají toho, že mnoho majitelů své chaty a chalupy v tomto období nenavštěvuje.
 
Již 19. ročník veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb se uskuteční na pražském Výstavišti v Holešovicích. Stejně jako minulé ročníky, se letošní veletrh uskuteční opět pod záštitou ministra vnitra ČR.
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a PR
 
 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN