Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Ministr Martin Kuba se zúčastnil zasedání Rady ministrů EU pro konkurenceschopnost v Bruselu

02. 06. 2012|

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba se zúčastnil zasedání rady EU pro konkurenceschopnost v Bruselu.
Ministři řešili zodpovědnost členských zemí za oblast vnitřního trhu a průmyslu. Řešili mimo jiné připravovaný program pro podporu konkurenceschopnosti podniků pro roky 2014 - 2020 (COSME).

Mezi hlavní témata středečního jednání patřila také reforma uznávání profesních kvalifikací a nový systém veřejných zakázek. Rada dále přijala závěry Rady k digitálnímu jednotnému trhu a řízení vnitřního trhu. Ministři se také věnovali budoucímu směřování vnitřního trhu EU.

Poslední Rada pro konkurenceschopnost během dánského předsednictví měla na programu témata týkající se vnitřního trhu, respektive Aktu o jednotném trhu a jeho 12 prioritních opatření. Většina z nich jako uznávání profesních kvalifikací, či reforma veřejných zakázek se má dočkat přijetí do konce roku 2012. Následně se ministři věnovali budoucnosti vnitřního trhu a diskusi o dalších 12 opatřeních, které by měl obsahovat nový Akt o jednotném trhu II. Ten by měla Evropská komise zveřejnit letos na podzim.

"Hlavní jednání o finančních nástrojích na podporu malých a sředních podniků nás čekají v závěru roku. Už teď však mohu našim podnikům slíbit, že uděláme vše pro to, aby si na prostředky z EU reálně sáhly daleko více, než je tomu dosud. Budu o tom jednat s českými bankami, které budou moci prostředky nabízet ve svém portfoliu. Zvážím i možnost zapojení Českomoravské záruční a rozvojové banky," prohlásil Kuba v Bruselu.

Posílení vnitřního trhu je pro ČR stěžejní. Ministr průmyslu a obchodu proto ve svých vystoupeních věnoval politickým prioritám Česka v této oblasti.

"Odstraňování bariér na vnitřním trhu je pro ČR klíčovou prioritou. Značný potenciál spatřujeme v sektoru služeb, v němž myšlenka volného trhu zůstává nadále iluzorní. Nejde nám nezbytně o nové politiky a tvorbu nových norem, ale především o naplňování toho, co bylo dříve dohodnuto. V nových opatřeních se budeme chtít zaměřit na ty oblasti, které mají značný prorůstový potenciál, a které mají měřitelné pozitivní výstupy v ekonomikách členských států," konstatoval Kuba.

K tématu uznávání profesních kvalifikací, respektive navrhovanému zjednodušení a modernizaci systému, Kuba poznamenal, že ČR očekává od návrhu stimul pro zvýšení mobility a přeshraničního poskytování služeb v EU a podporuje jeho co nejrychlejší projednání. Současný systém totiž může být podle jeho slov určitě výrazně vylepšen.

"Zjednodušení a elektronizace systému uznávání profesních kvalifikací jednoznačně ČR podporuje. Vidíme v tom možnost zvýšit mobilitu pracovních sil a usnadnit přeshraniční poskytování služeb v EU. Pro celou EU je to v prvé řadě příležitost jak sladit přístup k regulování profesí a pro nás důvod k zamyšlení, zdali skutečně Česká republika potřebuje regulovat 385 profesí jako je tomu dosud," uvedl ministr průmyslu a obchodu.

V otázce návrhu dohody o jednotném Evropském patentovém soudu zůstala situace nezměněna. Státy se totiž neshodly na umístění sídla centrální divize této instituce. Bod byl proto odložen na červnovou Evropskou radu. ČR patří mezi mnohé státy, které o rychlou dohodu o sídle soudu dlouhodobě usilují.

Autor: Veronika Forejtová tisková mluvčí
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Zdroj: http://www.mpo.cz/dokument104766.html

Aktualizováno (Sobota, 02 Červen 2012 19:35)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN