Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Vláda o změně zákona o SFRB

14. 04. 2012|

Vládní projednání změny zákona o SFRB dnes přiblížilo Fond k získání evropských zdrojů na podporu bydlení pro následující období.

Vláda projednala novelu zákona o SFRB 211/2000 Sb., umožňující Fondu využívat prostředky EU ke snižování energetické náročnosti bydlení a ke zvyšování kvality bydlení obecně: “Dnešní vstřícný postoj vlády k poslaneckému návrhu umožní Fondu pokračovat v programu Panel s využitím evropských strukturálních fondů. Vláda pokračuje v naplňování Koncepce bydlení, kterou schválila v loňském roce. Poděkování patří též poslancům, kteří návrh novely zákona k projednání předložili.“, komentuje stanovisko vlády ředitel Fondu ing. Jiří Koliba.

Fond pokračuje v hledání finančních prostředků mimo státní rozpočet. „I toto je jedna z hlavních priorit Koncepce, když hlavním garantem jejího naplňování byl určen právě Státní fond rozvoje bydlení.“, doplňuje Jiří Koliba.

JESSICA je jen začátek

Jessica umožní otevřít program dlouhodobých výhodných úvěrů, jejichž propočty vychází výhodněji než dosavadní dotace a budou mít hlavní cíl – motivovat vlastníky k opravám a regeneracím bytových domů.
Forma nízkoúročených úvěrů nám umožní opakovaně poskytovat prostředky dalším zájemcům. „Částku 600 milionů korun, která je ve FN Jessica k dispozici pro rok 2013 považujeme za startovní. Na rozdíl od dosud používaných dotací se okruh příjemců podpory nebude zužovat“, upřesňuje princip programu ředitel Fondu.

Poznámka:
Novela zákona o SFRB č. 211/2000 Sb., byla předložena v březnu k projednání poslanecké sněmovně skupinou poslanců napříč politickými stranami, v čele s poslankyní Zdeňkou Horníkovou. SFRB poprvé hodlá využít nástroje finančního inženýrství Jessica. Právě tuto formu podpory, jako návratnou z pohledu jejích poskytovatelů, významně preferuje Evropská komise. Jejím principem je s využitím prostředků strukturálních fondů motivovat soukromé investory, kterými mohou být i vlastníci bytových jednotek, k realizaci ekonomicky návratných opatření. Pro pilotní ověření takto poskytované podpory počítá Fond s částkou 600 milionů korun. I přes poměrně masívní podporu dosud poskytnutou prostřednictvím programu PANEL je potřeba opravit přes 1,5 milionů bytů, v odhadované výši nákladů přes 500 mld. Kč.

Zdroj: http://www.sfrb.cz/o-sfrb/aktualne/clanek/vlada-o-zmene-zakona-o-sfrb.html

Aktualizováno (Neděle, 15 Duben 2012 08:20)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN