Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Uspořádejte velikonoční setkání s rodinou online

Před námi jsou Velikonoční svátky, které mnoho z nás využívá k setkávání s rodinou a přáteli. Bohužel ty letošní Velikonoce budou mít zcela jiný charakter, a to kvůli trvajícím vládním opatřením proti šíření COVID-19. Koledníci putující od domu k domu budou muset zůstat tentokrát doma a ministerstvo zdravotnictví žádá, aby lidé zrušili i návštěvy a neohrožovali tak své příbuzné a známé. Musíme tak na jindy obvyklé velikonoční kratochvíle zapomenout, nebo je trochu modifikovat. Namísto osobního setkání si tak můžeme naplánovat rodinnou „videokonferenci" a využít k tomu můžeme spoustu volně dostupných mobilních i webových aplikací. Z vlastních zkušeností můžu říci, že po několikatýdenní sociální karanténě je takové online setkání s rodinou či kamarády velmi osvěžující a rozhodně vám zvedne náladu (nehledě na to, že si s nimi můžete dát na dálku i sklenku vína).

video-konference

Vhodné aplikace pro skupinové hovory

Pro používání všech aplikací je potřené mít základní vybavení, které nám hovor umožní, nejčastěji počítač s web kamerou a mikrofon, chytrý telefon nebo tablet, a internetové připojení. Každá aplikace vyžaduje také přihlášení. K vytvoření účtu stačí mít emailovou adresu. Doporučujeme mail na platformě gmail, která je neprosto bezproblémová a vytvoříte ji během dvou minut.

Skype umožňuje setkání až 50 účastníků v jednom videohovoru. Aplikace funguje jak na osobním počítači, tak i na mobilním zařízení včetně tabletů. Stejný počet uživatelů při skupinovém hovoru umožňuje i aplikace Messenger, která je dostupná také jak ve webové, tak mobilní verzi. K jeho užívání je však potřeba mít založený účet na sociální síti Facebook. Obě zmíněné aplikace mají celkem intuitivní uživatelské prostředí i rozsáhlou podporu v češtině.

K videokomunikaci můžete využít i aplikaci Whatsapp, která nevyžaduje založení účtu prostřednictvím emailu. K jejímu užívání vám bude stačit vaše telefonní číslo, a i to jeden z důvodů, proč je tato aplikace tak populární.

Doporučit vám můžu také aplikaci Google Hangouts, k jejichž užívání vám stačí gmailová adresa (@gmail.com). Výhodou této adresy je pak možnost užívat další google aplikace jako je Youtube, Google Formuláře, Tabulky aj. Jedním přihlášením tak získáte širokou paletu užitečných a uživatelsky nenáročných programů, které můžete zdarma využívat. Orientaci v těchto aplikacích navíc usnadňuje i čeština, která může být pro mnohé vítaným plusem.
Google Hangouts umí skoro vše co Skype a některé funkce má navíc. Kontakty lze vyhledat pomocí e-mailové adresy nebo telefonního čísla. Pořádat lze skupinové hovory až s deseti lidmi. Nespornou výhodou také je, že není nutná žádná instalace. Stačí si otevřít webový prohlížeč, přihlásit se a zahájit hovor.

Aktuálně na oblíbenosti získává i aplikace Zoom, která poskytuje službu vzdálené konference kombinující videohovory, online schůzky i posílání zpráv. Spousta firem přesunula své pravidelné porady právě do tohoto online prostředí. Služba umožňuje v základní neplacené verzi video spojení až 100 uživatelům po dobu 40 min, poté se hovor přeruší a je potřeba jej znovu zahájit. Značnou nevýhodou může pro mnohé být anglické prostředí bez jazykové podpory v češtině a také nutná instalace programu do počítače. K registraci je potřeba emailová adresa.

Ve spolku Pro náš dům jsme na tuto platformu se začátkem dobrovolné karantény přešli a pravidelně se s její pomocí scházíme na online poradách. Pokud však nepotřebujete konat videohovor pro 100 lidí, bohatě si vystačíte s uživatelsky méně náročnějšími aplikacemi, které jsem popsala výše.

Já osobně jsem si se svými rodiči volala nejdříve přes Whatsapp, ale kvalita hovoru mi nevyhovovala, proto jsem přešla na Skype a občas využívám i Google Hangouts, který mi přijde uživatelsky nejpříjemnější a nejjednodušší.

Připravila: Pavla Pilchová, Pro náš dům, z.s.

Aktualizováno (Středa, 22 Duben 2020 06:48)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN