Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Aktuality 12. týden 2017

20. 3. 2017|

Oficiální podmínky pro kotlíkové dotace 2017


Kotle na pevná paliva pro kotlíkové dotace 2017 – 1. část
Rozúčtování nákladů na vytápění v podání SFRB
Ceny bytů se mají přibližovat západní Evropě
Ceny nových bytů v Praze se budou přibližovat cenám ve srovnatelně velkých městech v západní Evropě. Uvedla to většina developerů. Jako důvody jmenovali atraktivitu české metropole a nedostatek nových bytů.
Průměrná cena nových prodaných bytů v Praze loni meziročně vzrostla o 19,5 procenta na 71 567 korun za metr čtvereční. V Mnichově byla vyšší zhruba o 160 procent, ve Vídni a Hamburku o 70 procent, v Berlíně asi o polovinu, plyne z průzkumu poradenské firmy KPMG.
„Praha bude cenovou úroveň v západní Evropě dohánět. Dlouhodobě patří mezi nejbohatší regiony v Evropě, ceny nemovitostí ale tomuto postavení neodpovídají. Předpokládáme, že Praha se dostane na srovnatelnou úroveň k západoevropským městům ne v řádu roků, ale spíše ve střednědobém horizontu jednoho desetiletí," uvedl mluvčí Finepu David Jirušek.
Nedostatek nových bytů může cenový rozdíl umazávat
Generální ředitel Ekospolu Evžen Korec upozornil, že kupní síla Pražanů a lidí pracujících v hlavním městě je sice nejvyšší v republice, nicméně s hlavními metropolemi západních zemí se nedá srovnávat. „Bohužel současný nedostatek nových bytů, který bude čím dál větší, však může cenový rozdíl umazávat výrazně rychleji, než se bude snižovat rozdíl v kupní síle," uvedl.
Postupné smazávání cenových rozdílů očekává i ředitel Asociace developerů Tomáš Kadeřábek. „Je obtížné odhadnout, jak rychlý tento proces bude, protože závisí na celé řadě skutečností, které teprve nastanou. Ale obecně lze říci, že Praha díky své atraktivitě má velký potenciál tento rozdíl překonat," řekl. Naproti tomu Skanska Reality podle generální ředitelky Nadi Ptáčkové přibližování cen během několika let neočekává.

Pokračování článku naleznete ZDE.

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN