Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Aktuality 5. týden 2017

1. 2. 2017|

Projekt a nezbytně nutné administrativní úkony


Optimalizovaný proces návrhu úsporných budov
Program Záruk
Kam se sněhem?
Dlouho jsme čekali na sníh. Nyní napadl. Co s ním? Pro zahrádku je to leckdy pomocník, ale ne vždy.
Zahrádkáři nemají rádi teplé zimy, nemají rádi ale ani tuhé mrazy. Moc sněhu je pro ně špatně, žádný je ještě horší varianta. Zahrada chce počasí tak akorát. Holomrazy znamenají, že půda promrzá příliš hluboko a mělce kořenící rostliny, jako jsou trvalky nebo okrasné trávy, odumírají.
Ideální je tedy zima se sněhem, kdy teploty i přes den padnou pod nulu. Rostliny se zakryjí peřinou sněhu, která vytvoří mikroklima. I větší mrazy pak neznamenají pro půdu hrozbu. Některé rostliny, jako jsou růže nebo cibuloviny, sníh přímo milují. Pro ně je tohle ideální. Přitom škůdci vymrzají a jejich počty se snižují. Stejně tak dochází i k ideálním poměrům v mikropletivech mnohých rostlin a na jaře nasadí ještě silnější.
Přebytky nevadí
Sníh na zahradě tedy nevadí. Když ale už jednou odhrnujete cestičky, neplýtvejte s ním. Odneste ho tam, kde prospěje. Klidně ho přihoďte k růžím a trvalkám. Zakryjte s ním i keře. Nahrňte ho pod stromy. Tady je ideální jako silná zálivka, která stromům nevadí. Čím víc vody se dostane do podzemí, tím lépe pro všechny. Ostatně poslední dvě léta nám to ukázala více než dostatečně. Sníh můžete nasypat k maliníkům, ostružiníkům, rybízům… Ovšem pozor na jahodníky. Ty jsou na sníh náchylné. Hlavně při tání, kdy přemokření způsobí plíseň na listech. Sníh je dobré také naházet na zryté záhonky. Tam se voda ideálně vsákne do podloží.

Jaký může být sníh nepřítel se dozvíte ZDE.

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN