Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Podpořte město Brno a jeho dotační program “Zeleň střechám” ve finále celorepublikové soutěže E.ON Energy Globe

Zelené střechy mají pozitivní vliv na lokální klima ve městech, pomáhají zadržovat vodu a také přispívají k čistšímu ovzduší. V Brně se proto snaží majitele domů motivovat k jejich stavbě. Město v roce 2019 spustilo dotační program na vytváření zelených střech, který loni podpořil 105 projektů.

Mnoho evropských měst si uvědomuje důležitost zelených střech pro čistotu ovzduší i kvalitu života ve městech a jejich výstavbu podporuje. V souladu s tímto trendem spustilo Brno jako jediné město v Česku dotační program, který pomáhá soukromým stavebníkům zelené střechy na jejich domech realizovat. Program, na který město vyčlenilo v posledních dvou letech vždy 19 milionů korun, využilo loni 105 zájemců a na území města tak vzniklo 22 nových zelených střech. Letos bylo uděleno dalších 14 příslibů a dokončit se podařilo 26 projektů.

Podpora stavby vegetačních střech umožní zvýšit plochu zeleně na území města. Střechy s vegetací lépe zadržují vodu a přispívají tak ke snižování dopadů sucha, s nímž se celá Česká republika v posledních letech potýká. Důležitá je i role zelených střech ve snižování prašnosti. Čím více zelených střech se ve městě postaví, tím lépe se bude jeho obyvatelů dýchat.

Statutární město Brno v roce 2019 přijalo Akční plán udržitelné energetiky a klimatu (SECAP), ve kterém se zavázalo k realizaci opatření účinných v boji proti změnám klimatu a rovněž ke snížení produkce CO2. Dotační program na podporu vytváření zelených střech je jedním z mnoha střípků zapadajících do mozaiky tohoto ambiciózního plánu. Zelené střechy totiž kromě jiných pozitivních dopadů také zlepšují izolační vlastnosti budov, čímž snižují jejich energetickou náročnost.

V čem je projekt výjimečný?

  • Jediný projekt městské podpory pro stavebníky zelených střech v ČR.
  • Rozvoj výstavby potřebných zelených střech na území města.
  • Pozitivní vliv na čistotu ovzduší a mikroklima ve městě.
  • Vliv na snižování emisí CO2 a snižování dopadů klimatických změn.

Nyní můžete tento projekt podpořit ve finále celorepublikové soutěže E.ON Energy Globe v rámci kategorie “Čistý vzduch”.

Chci hlasovat a soutěžit o ceny

Aktualizováno (Pondělí, 10 Srpen 2020 08:59)

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN