Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Ostrovy života 2024

Konferenci podporují svými záštitami:

Pan Petr Hladík
Ministr životního prostředí

a

Pan Ivan Bartoš
místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Děkujeme

Elektronický zpravodaj

Aktuální vydání

EZ202401

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Co nám rok 2019 dal a vzal?

Konec roku se už nezadržitelně blíží a tak je na čase trochu zrekapitulovat, co vše jsme letos pro vás připravili, co se nám podařilo a co se nevyvedlo podle našich představ a taky na co se můžete příští rok těšit.

Do roku 2019 jsme vstupovali s celkem 30 naplánovanými semináři, konferencemi či workshopy v Čechách i na Slovensku. Ne vždy však jdou plány tak, jak si je představujeme, a tak jsme nakonec realizovali "pouze" 27 vzdělávacích a osvětových akcí z oblasti bydlení. I to je však pořád úspěšný výsledek. Týdnů máme 53 za rok, tedy to vychází jedna akce co dva týdny.

V Čechách jsme připravili 16 seminářů s názvem Inspirace pro váš bytový dům, které jsou pro zájemce zdarma. Je to již třetí rok, kdy se snažíme navazovat spolupráci s městy a obcemi. Na některé semináře se nám daří získat záštitu primátora či starosty daného města. V mnohých městech se spolupráce podařila prohloubit natolik, že nám úřad zapůjčí zasedací místnosti pro realizace seminářů, a to buď zcela zdarma či za drobnou úplatu. I díky této podpoře se nám daří nabízet posluchačům informace zcela bezplatně. Počet návštěvníků se letos mírně navýšil a to nás samozřejmě těší. Jsme rádi, že držíme laťku kvality vysoko a snad i díky tomu máme vaši důvěru. Celkem jsme na seminářích přivítali 722 posluchačů, což je 81 % z původně přihlášených. Bývá už (nemilým) zvykem, že zhruba 20 % posluchačů se na seminář nedostaví a ani se většinou neomluví. Bohužel pro nás, neboť pro každého posluchače připravujeme materiály a zajišťujeme občerstvení, které nás stojí nemalé peníze. Průměrná návštěvnost na jeden seminář je 45 posluchačů, a to je v dnešní době, kdy převažuje spíše nezájem vlastníků o stav jejich domovů, opravdu potěšující číslo.

Kromě seminářů se nám povedlo zorganizovat první ročník konference Ostrovy života, která reflektuje téma, které hýbe veřejným prostorem - životní prostřední, otázky ekologie a možnosti adaptace na změny životního prostředí. Konference přinesla řadu inspirujících podnětů, které se snadno dají aplikovat v bytových domech a uspořit jejim obyvatelům nemalé peníze a zároveň přispět k lepší kvalitě životního prostředí v jeho blízkém okolí. Ač se jedná o celkem vizionářské téma konference se zúčastnilo 70 aktivních posluchačů.

Dále jsme se zúčastnili veletrhů a výstav - Infotherma v Ostravě, Aquatherm v Nitře či ForArch v Praze, kde jsme v rámci doprovodných programů realizovali další semináře s průměrnou návštěvou 50 posluchačů na každý seminář.

Za celý rok jsme tedy celkem poznali na 1000 posluchačů, vyslechli nespočet dotazů a poskytli nespočet rad a doporučení. A to není málo. Když k tomu přidáme elektronickou komunikaci, vydali jsme 13 čísel elektronického zpravodaje, které si přečetlo na 26.000 čtenářů.

Do dalšího roku se nám bude vstupovat s klidným svědomím, že jsme pro zlepšování kvality bydlení udělali pořádný kus práce. Je to však zároveň závazek, neusnout na vavřínech a v příštím roce tu pomyslnou laťku posunout zase o trošku víc. Těšit se můžete opět na semináře s cyklu Inspirace pro váš bytový dům, se kterými objedeme zase celou Českou republiku a v záloze máme dále konferenci Tepny domu věnovanou technickým zařízením budov (TZB), která proběhne 26.-27. března 2020. Vidět se můžeme opět na výstavě Infotherma v Ostravě 22. ledna 2020 a na dalších významných stavebních veletrzích, o kterých vás budeme včas informovat.

Pracovní kolektiv Pro náš dům.

Aktualizováno (Středa, 18 Prosinec 2019 09:01)

 
Partneři

Generální partner spolku Pro náš dům z.s. a konference Ostrovy života 2024



 

Partneři projektu

 Obě společnosti jsou partnery
konference
Ostrovy života 2024

PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN