Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Vzdělávací aktivity roku 2019

Rok 2019 utíká jako voda a zanedlouho tady máme konec jeho prvního měsíce. S novým rokem na vás čeká více vzdělávacích akcí, které vám pomohou s činností správy bytového domu, s výkonem statutárního orgánu a s orientací v různorodých tématech, které souvisejí přímo s problematikou bydlení.

Novou sezónu odstartujeme seminářem v rámci výstavy Infotherma v Ostravě 24.1. v prostorách výstaviště Černá Louka v Ostravě (mapa). Bohatý doprovodný program nabízí širokou paletu témat spojených s úsporami energií, vytápěním a smysluplným využívání obnovitelných zdrojů.

Pokračovat budeme na odborném veletrhu Aquatherm v Nitře ve dnech 6.2.-7.2., v rámci kterého pořádáme mini konferenci pro projektanty v oblasti topné, ventilační, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky.

Ve dnech 25.-26. února organizujeme konferenci Ostrovy života, v Brně v hotelu Holiday Inn, Křížkovského 20. Konference se bude věnovat technickým řešením pro budovy v rámci minimalizace dopadů sucha a horka.

Konference Ostrovy života je určena pro vlastníky bytových i nebytových domů, správcovské organizace bytového i nebytového fondu, zástupce měst a obcí a také projektanty a širokou veřejnost. Ti všichni mohou vodohospodářskou problematiku řešit přímo v domech pomocí zmíněných opatření a přispět k tomu, aby se ve městech lépe žilo i v období velkých extrémních venkovních teplot.

Hlavními klíčovými tématy jsou: zelené střechy, recyklace šedé vody, ostrovní řešení s FVE, zadržení a využití srážkové vody, dotační podpora, termoregulační systémy budov

Konferenci podporuje Český hydrometeorologický ústav a Karlova univerzita, kteří přinášejí alarmující informace v oblasti modelů vývoje klimatu pro blízkou budoucnost. Záštitu převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Státní fond životního prostředí, Jihomoravský kraj i město Brno. Odbornou záštitu převzal Cech topenářů a instalatérů.

Spanilou jízdou pokračujeme i v dubnu, kdy už tradičně odstartují jarní semináře projektu Jak to dělají jinde. Populárně naučné semináře SPRÁVA A ŽIVOT BYTOVÉHO DOMU nabídnou základní přehled všeho důležitého z oblasti legislativy, ekonomiky a technické správy určené pro bytový dům.

Předběžné termíny pro rok 2019: 2.4. České Budějovice, 3.4. Plzeň, 4.4. Děčín, 16.4. Ostrava, 17.4. Olomouc, 21.5. Pardubice, 22.5. Praha, 23.5. Brno, 1. 10. Karlovy Vary, 2. 10. Ústí nad Labem, 3.10. Praha, 15.10. Hradec Králové, 16.10. Liberec, 5. 11. Třinec, 6.11. Přerov, 7. 11. Brno.

Semináře probíhají vždy v čase od 9:00-14:00. Seminář je pro předem přihlášené účastníky zdarma, včetně vzdělávacích materiálů a drobného občerstvení. Jedná se o vzdělávací seminář, nikoli o prodejní či výstavní akci. Kapacita sálu je omezena, proto doporučujeme zajistit si své místo včas. Chci se přihlásit na seminář.

V září navážeme na úspěšný seminář Tipy pro váš dům aneb jak šetřit náklady za vytápění a ohřev vody a jak výrazně snížit celkovou spotřebu energie ve vašem domě, který organizujeme ve spolupráci s plzeňskými Teplárnami, který se uskuteční 17. září v Plzni.

Sezonu uzavřeme 25.-26. listopadu konferencí Tepny domu, která se bude věnovat obnově vnitřních rozvodům budov (TZB), neboli tepnami našich domovů.

Udělejte si čas a přijďte se za námi podívat na některý seminář či konferenci. Každý účastník pro svůj dům získá komplexní přehled informací o obnově a správě bytových domů, které mohou být užitečné pro všechny jeho uživatele.

Aktuální informace, změny termínů a místa konání sledujte na našem webu www.pronasdum.cz

Aktualizováno (Čtvrtek, 21 Únor 2019 10:28)

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN