Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

tiskové zprávy| INFOTHERMA 2019

8. 10. 2018| INFOTHERMA
VYTÁPĚNÍ – ÚSPORY ENERGIÍ – OBNOVITELNÉ ZDROJE
Moderní domy budoucnosti a jak se v nich bude žít.

Dovolujeme si Vás pozvat ve dnech 21. až 24. ledna 2019 na výstaviště Černá louka v Ostravě, kde se v centru města uskuteční již 26. pokračování mezinárodní výstavy Infotherma tradičně věnované vytápění, úsporám energií a smysluplnému využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech.

V České republice se jedná o největší takto specializovanou výstavu, kde jsou zastoupeny české, evropské a světové značky s výrobky a produkty k tepelné pohodě našich domovů. Výstava se snaží mapovat technický pokrok a stává se každoročním setkáním návštěvníků, odborné veřejnosti a vystavovatelů.

Úzké zaměření výstavy se u návštěvníků těší stále větší pozornosti zejména proto, že české domácnosti vynakládají největší část svých finančních prostředků právě na náklady spojené s vytápěním, spotřebou energií a vody. Průměrně se jedná o cca 21 procent výdajů z celkového rozpočtu domácností.

Zajímavou novinkou 26. ročníku výstavy Infotherma 2019 bude vstupní expozice moderního fomu s využitím prvků úsporného bydlení a zdrojů vytápění. Zakomponovány zde budou ukázky stavebních materiálů, možné alternativy vytápění, větrání, klimatizace, rozvodů tepla a vody, možné výroby el. energie včetně jejího skladování apod.

Součástí výstavy bude tradičně internetová hlasovací soutěžTOP VÝROBKY vystavovatelů Infothermy 2019“, kde budou jednotliví vystavovatelé prezentovat své nejúspěšnější, nejzdařilejší, nejhezčí, nejprodávanější a nejúspornější produkty. Vybrané exponáty budou ke shlédnutí ve vstupním pavilonu výstaviště. Soutěž bude probíhat pod odbornou garancí internetového portálu TZB-info.

V rámci výstavy budou zveřejněny výsledky soutěžeRealizace roku 2018 ve stínicí technice“, kterou zastřešuje Sdružení výrobců stínicí techniky. Ve spolupráci s informačním a zpravodajským portálem www.SKYPAPER.cz je u výstavy Infotherma 2019 připravována soutěžNejlepší SMART produkt – technologie, inovace, projekt“.

Po celé čtyři dny bude pro návštěvníky výstavy připraven odborný doprovodný program. V konferenčním centru se uskuteční konference na téma

  • Chytrý dům – novinky z oblasti úspor, bezpečí a pohodlí v inteligentních budovách
  • Slunce v domě – možnosti, jak v domácnosti využít a uskladnit energii ze slunce
  • Možnosti podpory projektů efektivnějšího nakládání s energiemi z OP PIK (Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost)
  • Energetická soběstačnost domácnosti

Další část odborného doprovodného programu bude ve vstupním pavilonu A1, kde se bude například diskutovat o těchto tématech

  • Tepelná čerpadla, solární systémy a jejich kombinace
  • Zelené střechy - šance pro budoucnost
  • Ventilační tepelná čerpadla
  • Instalace a servis TZB
  • Model energeticky nezávislého objektu v kontextu nízkouhlíkového hospodářství
  • Mini tepelná čerpadla
  • Moderní vytápění krbovými a kachlovými kamny
  • Inteligentní podlahové vytápění a ochranné systémy s topnými kabely
  • Úsporné větrání s rekuperací tepla

Každoročně se na doprovodném programu podílejí přední odborníci z oborů vytápění a úspor energií.
Na výstavě chceme představit i tolik diskutovanou otázku zásob fosilních paliv ve světě a v České republice a využití nejperspektivnějších zdrojů obnovitelné energie.

Své místo na výstavě bude mít i problematika decentralizace výroby energie z obnovitelných zdrojů, umísťování fotovoltaických panelů na střechy domů, možnosti skladování přebytků vyrobené energie a spolupráce s centrálními výrobci a distributory energií.

Zcela zaplněné výstaviště více než 340 domácími i zahraničními vystavovateli bude přehlídkou novinek, služeb a námětů, kam by se mělo ubírat moderní a ekologické vytápění malých a středních objektů.

Výstava je připravována pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva životního prostředí, Hospodářské komory ČR, Státního fondu životního prostředí ČR a Hejtmana Moravskoslezského kraje.

Ještě jednou Vás srdečně na výstavu zveme www.infotherma.cz

Aktualizováno (Pondělí, 08 Říjen 2018 07:21)

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN