Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Aktuality za 32. týden 2016

8. 8. 2016|

Odstoupení od smluv na dodávky energií


 Požární hledisko zateplovacích systémů


 Zjednodušené vyúčtování elektřiny a plynu


Jak zabezpečit dům před dovolenou?

Prázdniny jsou sice v polovině, mnozí z nás se však na dny „sladkého nicnedělání“ teprve těší. Jak ale zabezpečit dům či byt po dobu naší nepřítomnosti?

Před odjezdem na dovolenou bychom neměli zapomenout na základní pravidla požární bezpečnosti, abychom se opravdu mohli v klidu těšit z letní pohody a aby nedošlo ke zbytečným újmám na zdraví nebo škodám na majetku. V domácnostech likvidovali hasiči požár během loňských prázdnin celkem v 429 případech. Tyto požáry si vyžádaly 6 lidských životů a 95 osob bylo zraněno. Celková škoda se vyšplhala na více než 65 milionů korun. Proto je zde několik rad od hasičů pro všechny, kteří odjíždějí na prázdniny a letní dovolené.

  • Když na delší dobu opouštíte byt, zkontrolujte, zda jsou vypnuty všechny tepelné spotřebiče, zda nezůstal zapnutý sporák nebo žehlička.
  • Pokud může vyprázdnit i ledničku a mrazák, od kterých také hrozí riziko požárů, je nejlepší centrální vypnutí elektrického proudu.
  • Při odchodu zhasněte všechna světla.
  • Doporučujeme také odpojit televizor od antény.
  • Zavřete všechna okna, i když bydlíte ve vyšších patrech. Prudký déšť může způsobit škody nejen uvnitř vašeho bytu, ale může dojít k protečení vody i k sousedům pod vámi. Prudký poryv větru může způsobit i rozbití skla v okně a padající střepy mohou zranit někoho před domem.
  • Kolem domu upevněte volně ležící předměty (truhlíky, zahradní nábytek, kusy plechu apod.), při silném větru by mohly odletět a ohrožovat okolí.
  • Pro případ, že by došlo například k prasknutí vodovodní nebo odpadní trubky, je vždy dobré domluvit se s někým ze sousedů a nechat u nich rezervní klíče. Hasiči se dostanou všude, ale oprava dveří také není zadarmo.
  • Nechejte na sebe telefonické spojení, buď u sousedů, nebo v bytě, například na ledničce.

Celý článek si můžete přečíst na stránkách Portálu o bydlení.

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN