Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Legislativa

seznam článků
Legislativa
Novela občanského zákoníku
Novela stavebního zákona
Legislativní opatření
Všechny strany


Na tomto místě se vám snažíme zpřístupnit zajímavé a aktuální odkazy vztahující se k legislativní problematice, jednotlivé podpůrné programy, programy úvěrového financování a další odkazy, které mohou ušetřit vaše hledání.


 

Novela Občanského zákoníku

Od 25. května 2011 nabylo účinnosti první z ustanovení novely Občanského zákoníku v oblasti nájemního bydlení. Konkrétně jde o § 696, který stanoví pravidla pro dosažení změny nájemného. Většina dalších opatření této novely, která směřují k narovnání vztahů mezi pronajímateli a nájemci, bude účinná až za šest měsíců. 

Třetí a závěrečná etapa nastala k 1. lednu 2013, kdy nabylo účinnosti novelizované znění již shora uvedeného § 696 občanského zákoníku u těch bytů, kterým skončila platnost zákona č.107/2006 Sb. až k 31. prosinci 2012.

Celý článek zde


 

Novela stavebního zákona


Dne 1. listopadu 2012 podepsal prezident republiky dlouho připravovanou novelu zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavebního zákona). Novela vyšla ve Sbírce zákonů 22. října 2012 pod číslem 350/2012 Sb. a nabyla účinnosti dne 1. ledna 2013.

Novela stavebního zákona nemění koncepci platného zákona. Jejím účelem je zpřesnit znění jednotlivých ustanovení tak, aby v praxi nevyvolávaly interpretační a aplikační problémy.


Více informací zde
 


 

 Legislativní opatření:

 

 


Rádi bychom přinášeli informace, které jsou pro Vás důležité a potřebné, neváhejte a posílejte nám Vaše náměty a požadavky.

Své požadavky a podněty zasílejte na: info(zavinac)pronasdum.cz

Aktualizováno (Úterý, 12 Únor 2019 12:45)

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN