Poradenství, podpora a aktuální informace pro každý bytový dům.

Elektronický zpravodaj

Poslední vydání

EZ202303

Archív EZ

Přihlášení k odběru

Bezplatné webináře

Bezplatné online wemináře Inspirace pro váš bytový dům pokračují i v roce 2023

_______________

Mezi nejvíce sledované v roce 2022 patřily:

Externí předseda SVJ

Staráme se o dům

Webinář 02. 06. 2020

Další naleznete na našem TV kanálu

PND TV

Aktuality

Chytrá řešení pro váš bytový dům

Brno propaguje jakékoli cesty, jak podpořit obnovitelné zdroje energie na bytových domech. Zkuste se informovat například na stránkách „Chytře společně“ a podpořte město Brno v jeho snahách o rozšíření využívání energií z obnovitelných zdrojů. Je to ekonomicky výhodné pro Vás a přínosné pro stav životního prostředí v našem městě.

Celý článek

Podpořte nás

Naši práci nejlépe podpoříte tím, že se stanete pravidelnými dárci, a tím nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity, posílíte naši stabilitu a snížíte závislost na financích z nestabilních zdrojů.

Číslo našeho transparentního dárcovského účtu je: 2700818558/2010

Speciální betonový potěr pro balkony

weber.batbalkonový je určen:

  • k vytváření vrstev s aplikační tloušťkou 1 až 10 cm
  • snižuje tvorbu smršťovacích trhlin
  • pro spádové vrstvy
  • pro vyrovnávací a podkladní vrstvy
  • pochůznost min. po 1 dni

Název výrobku

Weber.bat balkonový



Použití

Podlahová hmota je určena pro provádění vyrovnávacích vrstev vnitřních i vnějších připojených potěrů v tloušťce 1-10 cm. Tvoří podkladní vrstvu pro konečnou povrchovou úpravu podlah a slouží jako vyrovnávací vrstva v suchém i vlhkém neagresivním prostředí.

Barevné odstíny

Vyrábí se v přírodní šedé barvě.

Zrnitost

4 mm

Definice výrobku

Jednosložková cementová podlahová hmota pro ruční zpracování.

Složení/Technická data

Hmota na bázi anorganického plniva, pojiva a modifikujících přísad.

Reakce na oheň: A1 fl. Uvolňování nebezpečných látek: CT. Propustnost vody: NPD. Propustnost vodní páry: NPD. Pevnost v tlaku: C25. Pevnost v tahu za ohybu: F5 . Odolnost proti obrusu: NPD. Zvuková izolace: NPD. Zvuková pohltivost: NPD. Tepelný odpor: NPD. Odolnost proti chemickému vlivu: NPD.  Mrazuvzdornost po 20 cyklech, min %: 75.

Všeobecné požadavky pro podklad

Podklad (beton) musí být zbavený prachu, nečistot, mastnoty a nesmí být zmrzlý. Před nanesením směsi doporučujeme podklad zdrsnit a důkladně navlhčit. Při nedostatečném navlhčení se může betonový potěr v důsledku rychlého odsátí vody odtrhnout od podkladu. Pro zvýšení přídržnosti k podkladu je vhodné aplikovat penetrační nátěr. Podkladní nátěr: Na penetraci podkladu před aplikací směsi používáme ředěný roztok nebarvené disperze s vodou v poměru 1:5 - 1:8, dle savosti podkladu.

Podmínky pro zpracování

Teplota ovzduší při aplikaci musí být od +5°C do +26°C, teplota podkladu nesmí klesnout pod +5°C. Čerstvě nanesené plochy nesmějí být vystaveny přímým negativním účinkům tepla, vlhka a průvanu.

Aplikace

Do míchačky se nejdříve nadávkuje čistá voda cca 3,5 l na jeden pytel (25 kg) a za stálého míchání se vsypává suchá směs. Hmota se míchá cca 5 minut. Případné dodatečné přidání vody se provádí pomalu a opatrně tak, aby hmota na konci míchacího cyklu byla požadované konzistence.

Hmota se nanáší na připravený podklad (příp. do srovnávacích lišt). Hmota se aplikuje v tloušťce vrstvy od 1 do 10 cm.

Povrch se zarovná do roviny stahovací latí, s následným zahlazením povrchu hladítkem. Podle prostředí, kde byla směs aplikována, se provádí její ošetřování (kropení vodou). Podlaha je pochůzná po 1 dni.

Nářadí

Míchačka s nuceným mícháním, zednická lžíce, lať, vodováha, nerezové hladítko.

Čištění

Nádoby. přístroje a nářadí se po použití očistí vodou.

Upozornění

Dodatečné přidávání plniva, pojiva a přísad se nepovoluje. Při teplotách vzduchu a podkladu pod +5°C a při očekávaných mrazech nepoužívat.

Bezpečnost, hygiena práce a ekologie

Suchá směs, podobně jako jiné stavební materiály obsahující cement, mohou mít při zanedbání osobní hygieny nepříznivý vliv především na pokožku a sliznici. Při práci chraňte ruce rukavicemi, při přípravě směsi chraňte oči brýlemi nebo ochranným štítem, dýchací ústrojí respirátorem. Na hmotu bylo vydáno Prohlášení o shodě a Bezpečnostní list - Xi dráždivý. Nebezpečnost přípravku způsobuje cement podle ČSN EN 197-1, označení ES 266-43-4. Po ukončení prací je nutno důkladně si umýt ruce mýdlem a ošetřit je vhodným ochranným krémem. Likvidace nepoužitelných zbytků se provádí zkropením vodou a po vytvrdnutí se deponuje na skládku jako inertní stavební odpad.

R věty (specifická rizikovost) R 36/38 Dráždí oči, dýchací orgány a kůži R 41 Nebezpečí vážného poškození očí R 43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží S věty (pokyny pro bezpečné nakládání) S 2 Uchovávejte mimo dosah dětí S 22 Nevdechujte prach S 24/25 Zamezte styku s kůží a očima S 26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc S 37 Používejte vhodné ochranné rukavice S 46 Při požití okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte obal nebo označení

Veškeré údaje v tomto návodu jsou nezávazné. Jsou však zpracovány podle nejlepších poznatků a zkušeností z praxe a jsou založeny na nejnovějších technických poznatcích. U zpracovatelů se předpokládají všeobecné znalosti o provádění betonových potěrů.

 
PND TV

Praktické rady pro SVJ a BD

Hlasování Per rollam

 

Hlasování Per rollam - technické prostředky

 

Měření, rozúčtování, vyúčtování a směrnice EU o EED

 

Doporučujeme


 

DIN